Betala ut löner baserat på jobbtyper

Vi har nu gett dig fler möjligheter gällande hur dina anställdas löner ska beräknas. Tidigare har det bara gått att ge varje anställd en löneart - men från och med nu kan en anställd få olika lön beroende på vilken typ av jobb som hen har genomfört under passet. Så hur påverkar detta dina löneinställningar? Låt oss ta en titt på det. 
 

Lägga till lönearter och anställningsnummer till anställda 

Under dina löneinställningar hittar du nu en ny ruta där du bland annat har möjlighet att lägga till medarbetarnas anställningsnummer. Det innebär att du i fortsättningen kan lägga till anställningsnumret direkt, i stället för att göra det först i samband med lönekörning. 

Dessutom har du möjlighet att lägga till varje anställds löneart i samma ruta: 

Som du kan se på bilden, har du möjlighet att välja en löneform som varje anställd får för de ordinarie timmar som hen jobbar. Det som är nytt är att du även kan välja om medarbetaren ska tilldelas andra lönearter, i de fall då personen har pass som innehåller en annan typ av arbete.

Det betyder att, om ditt företag betalar ut olika löner, beroende på vilken typ av jobb de anställda har utfört, kommer du i fortsättningen att kunna lägga in det i Smartplan.
 

Betala lönetillägg baserat på jobbtyper

Det är dock inte bara med lönearterna som olika jobbtyper kan tas i beaktande framöver. Detsamma gäller givetvis lönetillägg.

När du klickar på “Lägg till lönetillägg”, måste du lägga till samma information som du gjorde tidigare, då du ville skapa ett nytt tillägg. Den enda skillnaden är att du nu även kan välja om tillägget ska betalas för alla jobbtyper, eller bara vissa jobbtyper på ditt konto.

På så sätt kan du försäkra dig om att dina anställda bara får tillägget om de utfört en viss typ av arbete under passet.

Självklart har du även möjlighet att redigera de lönetillägg som du redan har lagt in på kontot och välja om de ska betalas ut till alla jobbtyper, eller bara ett fåtal av dem.

Om du är osäker på hur du ställer in löneinställningarna på ditt konto, rekommenderar vi att du tar en titt i vår manual. Här har vi samlat ett antal artiklar som handlar om lön i Smartplan: https://intercom.help/smartplan/da/collections/1977612-timer-lon

Du är självklart också varmt välkommen att skriva till oss på support@trysmartplan.com eller via chatten. Vårt supportteam finns alltid redo att hjälpa dig.

Vi hoppas att du tycker om vår nya uppdatering. 

Varför är Smartplan något för ditt företag?

Vi gör jobbet åt dig

Upplever du att det är krångligt att byta från Excel eller ditt nuvarande system behöver du inte oroa dig. Med Smartplan kommer du igång inom några minuter.

Flexibilitet, bekvämlighet och enkelhet

Smartplan är verktyget för lätt och flexibel schemaläggning. Lär dig vårt enkla system i dag.

För att priset spelar roll

Låga priser och inga förpliktelser är viktigt för dig och du behöver inte en massa onödiga verktyg.