Få en komplett överblick över dina medarbetares tidsregistrering och kör lön med sinnesro

Registrera arbetstiden via deras passchema, stämpelklockan i vår app eller från en surfplatta på arbetsplatsen. All arbetstid samlas på en plats i Smartplan så att du kan få en komplett översikt.

Prag Copenhagen Logo

“När arbetsschemat har lagts och vardagen tuffar på håller Smartplan koll på mina medarbetares arbetstid så att jag enkelt kan köra lön genom att dra en fil till mitt lönesystem. Det sparar mig enormt mycket tid och jag är säker på att lönen stämmer.”

Som ansvarig kan du alltid se exakt när dina anställda kom och gick

Välj en period för din timvisning och se alla detaljer om dina anställdas tidsregistrering. Exportera lönetimmarna till ditt lönesystem.

Exportera lönetimmarna till ditt lönesystem

Med några få klick kan du exportera dina lönetimmar till en fil som du snabbt och enkelt kan öppna i ditt lönesystem. På så sätt slipper du det manuella arbetet och är garanterad att tillägg, övertid och sjukdomsfrånvaro hanteras automatiskt.

Ta hänsyn till tillägg

Undvik fel och lägg in dina tillägg i Smartplan, så du bara behöver klicka några få gånger för att köra lön.

Välj vilka anställda du vill exportera

Om ditt schema både innehåller anställda med fast lön och timlön, kan du välja vilka medarbetare som du vill ska vara en del av din löneexport från Smartplan.

Få alla detaljer i ett Excel-ark

Om du vill ha en detaljerad bil över alla arbetstider kan du välja att exportera arbetstiden till ett Excel-ark. Här kan du få allt från personöversikt till frånvaroöversikt.

Inkludera alla detaljer om varje tidsregistrering

Ibland krävs det detaljer för att ge en översikt över ditt företag. Varför ser timantalet ut precis så här? Varför gick den anställda senare än planerat?

Se exakt när en anställd stämplar in och ut eller går på rast
Se eventuella förklaringar knutna till arbetstiden
Korrigera arbetstiden om du som ansvarig inte håller med
Se full historik för de ändringar som har gjorts i en anställds arbetstid

Allt du behöver för att hålla reda på dina anställdas timkonton och övertid

Hantera ledighet

Använd Smartplans frånvarofunktion för att registrera frånvaron så att timbalansen minskar. Medarbetaren skapar sin ledighet i Smartplan varefter handläggaren godkänner eller avslår den. På samma gång tas ett beslut om timmarna ska räknas eller inte.

Skapa ersättning

Om övertiden utbetalas som lön kan du skapa en ersättning för att minska timbalansen.

Vecko- eller månadsstandard

Du bestämmer om medarbetarnas standard ska beräknas veckovis eller månadsvis. Välj ett startdatum så håller Smartplan ett öga på balansen därifrån.

Hantera tidsregistreringen på 3 sätt.

Stämpelklocka på surfplatta

Använd en iPad, Android-surfplatta eller OC där dina anställda ska arbeta. Så länge enheten har tillgång till internet kan dina anställda stämpla in när de kommer och ut när de lämnar. De kan även stämpla ut till raster, om du vill det.

Stämpelklocka på mobilen via Smartplans app

Arbetar dina anställda på flera olika platser eller om du vill göra det enkelt att stämpla in och ut från deras mobiler kan du aktivera stämpelklockan i vår app. Du bestämmer vilka platser som det kan stämplas in och ut från via mobilens GPS-position.

Registrera arbetstid utan app

Precis som med en mer traditionell timregistrering kan du låta dina anställda fylla i arbetstiden så fort deras pass har börjat. Du kan se alla korrigeringar och godkänna eller avvisa dem. Om arbetstiderna inte korrigeras av den anställda får de timmar enligt arbetsschemat.

Läs mer om vår stämpelklocka

Vanliga frågor om tidsregistrering med Smartplan

Gör ditt schema online på bara 2 min. Prova Smartplan gratis.

Varför är Smartplan något för ditt företag?

Vi gör jobbet åt dig

Upplever du att det är krångligt att byta från Excel eller ditt nuvarande system behöver du inte oroa dig. Med Smartplan kommer du igång inom några minuter.

Flexibilitet, bekvämlighet och enkelhet

Smartplan är verktyget för lätt och flexibel schemaläggning. Lär dig vårt enkla system i dag.

För att priset spelar roll

Låga priser och inga förpliktelser är viktigt för dig och du behöver inte en massa onödiga verktyg.