Smidig och användarvänlig tidsregistrering med Smartplan Stämpelklocka

Slipp papper och pennor, oförståeliga tidsrapporter och dyr hårdvara. Du kan använda stämpelklockan via surfplatta, app eller dator. Din tidsregistrering samlas på ett ställe så att det är enkelt och smidigt att köra lön.

Enkel installation och åtkomst

Det behövs inte någon särskild utrustning eller IT- färdigheter för att komma igång med Smartplan Stämpelklocka. Stämpelklockan kan nås från alla enheter, så länge det finns tillgång till internet. Använd en surfplatta, dator eller vår mobilapp.

Undvik felregistreringar

Sitter du också och tittar på de handskrivna tidsrapporterna från dina anställda och använder alldeles för mycket tid med att avkoda dem? Eller har du problem med att dina anställdas timmar inte registreras ordentligt? Med Smartplan Stämpelklocka är det snabbt och enkelt för anställda att registrera när de arbetar, lämnar och har rast.

Lönekörning på några klick

Stämpelklockan integreras direkt på ditt Smartplan-konto. Få överblick över dina anställdas timmar med några få klick. När du ska köra lön kan du dra en fil direkt över till ditt lönesystem. Det sparar tid och reducerar fel.

Du öppnar bara stämpelklockan på en enhet som har en internetuppkoppling. Här är det en iPad:

1. Medarbetaren väljer sitt namn

När stämpelklockan används på en surfplatta är du säker på att den anställda befinner sig på arbetsplatsen när de stämplar in. Längst upp på skärmen syns en lista över medarbetare som har ett pass under dagen. Det gör det enklare för medarbetaren att hitta sitt namn. Om de inte har ett pass kan de ändå stämpla in. Det kan till exempel vara så att du inte använder ett passchema, eller att den anställda har kallats in på arbete utan att ha ett pass i arbetsschemat.

2. Fyller i sin pinkod

Alla medarbetare har sin egna 4-siffriga pinkod till stämpelklockan. På så sätt garanteras det att den anställa är på jobbet när det stämplas in. Medarbetaren kan alltid få koden skickat till sig via SMS eller mail, om de har glömt den.

3. Väljer det pass som de ska stämpla in på

När den anställda har fyllt i sin pinkod visas de planerade passen. Med ett enkelt klick på passet är den anställda instämplad och tidsregistreringen börjar. Det krävs inte ett pass i arbetsschemat för att kunna stämpla in.

Stämpelklockan kan även användas direkt från den anställdas mobil genom vår app.

Enkelt att stämpla in

När den anställda arbetar kan de snabbt stämpla in från sin profil i appen. När telefonen är på rätt position är det möjligt att stämpla in. Om telefonen inte är i närheten av den inställda positionen går det inte att stämpla in.

Få med allt vid utstämpling

Vid utstämpling är det snabbt och smidigt att göra en kommentar som hör samman med tidsregistreringen. Det gör det möjligt för den anställda att berätta varför de går tidigare eller arbetar övertid. Om du vill kan den anställda även uppge hur mycket rast de har tagit. Du kan även ställa in det så att de stämplar ut till rast under passet.

Du bestämmer var dina anställda ska vara för att kunna stämpla in

Om dina medarbetare ska använda stämpelklockan i Smartplans app, kan du ställa in det så att de bara stämplar in på förbestämda positioner.

Positionen fastställs med GPS

Du bestämmer adressen som man ska befinna sig på för att stämpla in. Välj hur stor radie som ska definiera var medarbetaren ska vara för att kunna stämpla in. När de ska stämpla in eller ut, måste den anställdas mobils GPS-koordinater vara inuti den valda radien.

Ställ in flera platser

Om du har flera platser kan du ställa in dem som möjliga in- och utstämplingsplatser

Se koordinater på in- och utstämpling

När medarbetarna använder stämpelklockan i appen registreras deras position, så att du alltid kan se exakt var de befann sig vid tidsregistreringen.

Ställ in stämpelklockan så att den passar perfekt för din verksamhet

Inget företag är det andra likt, och därför bör inte din stämpelklocka vara det heller. Du bestämmer om de anställda ska stämpla in och ut från raster, eller bara fylla i det vid utstämpling. Vad händer om den anställda börjar innan det planerade passet, ska de ha timmar för det eller bara från passets planerade start? Kanske ska några tider godkännas automatiskt? Med några få klick sätter du upp reglerna för din stämpelklocka, som börjar gälla så fort du trycker på spara.

Det finns också plats för raster

Du bestämmer om medarbetaren ska stämpla ut på raster under passet, eller om de bara ska uppge sin rast när de stämplar ut.

Enkel översikt över dagens aktiviteter

Stämpelklockan visar en live-lista över dagens aktiviteter. Som administratör kan du öppna stämpelklockan på kontoret och hålla ett öga på dagens aktiviteter.

Stämpla in utan ett pass

Kallas en anställd in på arbete utan ett pass i arbetsschemat? Med några få extra klick kan medarbetaren stämpla in utan ett pass i arbetsschemat.

Varför kom den anställda för sent?

När medarbetaren stämplar ut kan de lämna ett meddelande tillsammans med sina registreringar. På så sätt har du en förklaring när du ser över tidsplanen för att godkänna den.

Är du redo att köra lön? Smartplan är.

Extrahera lönedata på några få sekunder. Få direkt åtkomst till all din data från stämpelklockan kombinerat med data från arbetsschemat. Exportera det till en excel- eller lönefil till ditt lönesystem.

Gå till vanligt ställda frågor om tidsregistrering

Prova Smartplan gratis i 30 dagar, utan förbindelse.

Sätt upp ett gratis konto på 2 minuter

Läs mer om tidsregistrering och löneexport

Varför är Smartplan något för ditt företag?

Vi gör jobbet åt dig

Upplever du att det är krångligt att byta från Excel eller ditt nuvarande system behöver du inte oroa dig. Med Smartplan kommer du igång inom några minuter.

Flexibilitet, bekvämlighet och enkelhet

Smartplan är verktyget för lätt och flexibel schemaläggning. Lär dig vårt enkla system i dag.

För att priset spelar roll

Låga priser och inga förpliktelser är viktigt för dig och du behöver inte en massa onödiga verktyg.