Detta får du med Smartplan Plus

Smartplan Plus är ett tillköp till vårt basabonnemang. Smartplan innehåller allt som du ska använda för att få upp din passplan på nätet: Användarvänlig passplanläggning, passbyte, kommunikation och tidsregistrering. Smartplan Plus är till för kunder som vill ha mer exakt tidsregistrering, snabbare lönekörning och mer assistans under planläggningen.

Du kan läsa mer om de extra funktionerna här nedanför, samt klicka dig vidare till den specifika funktionen här:

1. Läs mer om vår Stämpelklocka.

2. Se hur du automatiskt kan skapa din passplan med Smartplan Assistent.

3. Läs hur du uppnår exakt tidsregistrering och export till Lönesystem.

Stämpelklocka

Med vår stämpelklocka kan medarbetare stämpla in och ut från pass genom några få klick. Med Stämpelklockan slipper du använda papper, penna och tidssedlar. Eftersom allt körs elektroniskt slipper den löneansvariga att läsa av långa listor med timregistreringar och medarbetarna kan lita på att deras timmar alltid registreras korrekt.

Exempel på stämpelklockan i användning:

Camilla kommer till sitt planerade pass. Hennes arbetsplats har en surfplatta/iPad som hon loggar in på med sin personliga 4-siffriga kod.

När Camillas pass är slut så gör hon precis på samma sätt som när hon stämplade in, alltså slår in sin personliga 4-siffriga kod.

Det är det hela. Enkelt, eller hur?

Använd stämpelklockan i Smartplans app

Stämpelklockan kan även användas från medarbetarnas egna smartphones och det fungerar på precis samma sätt som på en surfplatta eller iPad.

När en medarbetare kommer till det planerade passet, så öppnar helt enkelt personen appen och stämplar in. När passet är slut så kan medarbetaren även stämpla ut på sin telefon genom appen.

Under inställningar väljer administrationen vilka områden medarbetarna måste stämpla in och ut från. Det går till exempel att välja adressen på ens arbetsplats, så att medarbetarna endast kan stämpla in och ut när de befinner sig på arbetet. Smartplan kontrollerar via GPS om telefonen som det stämplas in och ut från befinner sig innanför det område som har ställts in under inställningar.

Tips: Om din arbetsplats är en kedja och ni har flera olika arbetsplatser, så kan du enkelt lägga till flera platser som dina medarbetare kan stämpla in och ut från.

Smartplan Assistent

Har du någonsin önskat dig en personlig assistent? Nu kan du få det. Smartplan Assistent håller ett öga på din passplan så att du inte behöver hålla allt i huvudet. Den kan även föreslå en bemanning för dig, om du vill.

Du kan få förslag på bemanning baserat på:

1. Önskemål från medarbetare

2. Godkänd frånvaro

3. Regler du har ställt in

Exempel på att ställa in regler:

Allt detta och mer kan du få systemet att hålla ett öga på - se bara här

Du bestämmer själv vilka regler som ska gälla för dina medarbetare, samt vilka timmar som ska gälla för din passplan.

Tips: Du kan redigera timantalet till höger genom att helt enkelt klicka på det tal som du vill ändra.

Generella och individuella regler

Du kan skapa generella regler som gäller för alla dina medarbetare, och du kan även skapa regler som gäller för en enskild medarbetare. Det kan till exempel vara att Camilla är deltidsanställd och därför bara ska arbeta 15 timmar i veckan. Det kan även vara så att Camilla aldrig kan arbeta på måndagar, eftersom hon går i skolan hela dagen. Om du ställer in dessa regler, så kommer Assistenten inte ge Camilla mer än 15 timmar om veckan och inga pass på måndagar. Om reglerna skulle brytas får du ett meddelande av Assistenten så att du kan rätta det.

Överföring till lönesystem

Smartplan Plus samlar alla dina lönetimmar på en plats. Med bara några få klick kan du överföra medarbetarnas timmar till ditt föredragna lönesystem och därigenom köra företagets lön med data från Smartplan. Du behöver på så sätt inte längre använda flera olika Excel-filer och dokument, utan kan istället hantera allt genom Smartplan.

Lönetillägg och hur det ställs in

Du kan själv definiera vilka tillägg din arbetsplats använder. Du kan redigera tillägg under inställningar. Det kan t.ex. vara aktuellt att ha tillägg på helger, på söndagar, sent på kvällen eller på helgdagar.

Som bilden visar så bestämmer du själv vilka dagar och tidsperioder som tilläggen ska gälla för. När dina medarbetare har pass i dagarna och tidsperioderna så får de tillägg som registreras automatiskt i Smartplan och som överförs när du kör lön.

Det är även möjligt att välja om tillägg ska gälla alla medarbetare eller bara några få. Du kan till exempel ha ett tillägg som heter “över 18 lön” och som bara anställda över 18 års ålder ska ha.

Allt detta och mer kan du själv styra över genom att trycka på “Lägg till lönetillägg”.

Vill du få reda på mer om Smartplan Plus? Skriv då gärna till oss. Vi vill mer än gärna prata om detta paket, eftersom vi är stolta över vad det kan erbjuda våra kunder. Vi är dessutom säkra på att den kan göra arbetspassplaneringen mycket enklare och roligare för dig.

Varför är Smartplan något för ditt företag?

Vi gör jobbet åt dig

Upplever du att det är krångligt att byta från Excel eller ditt nuvarande system behöver du inte oroa dig. Med Smartplan kommer du igång inom några minuter.

Flexibilitet, bekvämlighet och enkelhet

Smartplan är verktyget för lätt och flexibel schemaläggning. Lär dig vårt enkla system i dag.

För att priset spelar roll

Låga priser och inga förpliktelser är viktigt för dig och du behöver inte en massa onödiga verktyg.