Nya uppdateringar i Smartplan: Pushmeddelanden, mail och inboxar

I början av augusti lanserade vi en ny meddelandefunktion i Smartplan och sedan dess har vi arbetat på en rad uppdateringar, varav flera har efterfrågats av våra kunder. Förhoppningsvis kommer du nu uppleva att kommunikationsmöjligheterna inuti och från Smartplan har blivit ännu bättre.

Förbättrade pushmeddelanden

Tidigare har du fått notifikationer för nya meddelanden, men du har inte haft möjlighet att se hur många olästa meddelanden som du har liggande. Det har vi fixat nu. Oavsett om du är på din telefon eller på en dator så kommer du att kunna se hur många olästa meddelanden och kommentarer du har.

Utöver det har vi även lagt till ljud för våra pushmeddelanden. Det innebär att du numera informeras bättre när du tar emot en notifikation. På så sätt går du förhoppningsvis inte miste om något viktigt.

Du kommer även uppleva att många meddelanden på samma tråd kommer att vara hopsamlade på din telefon. Det kan till exempel vara om det läggs till flera kommentarer på ett meddelande. Det är därför möjligt att se samtliga kommentarer på en tråd.

Slutligen har du möjlighet att läsa början på ett nytt meddelande direkt i det pushmeddelande som du mottar. Det innebär att du snabbt kan kolla om det är ett viktigt meddelande som du ska svara på direkt, eller om det är något som kan vänta.

Nya mailinställningar

Tidigare kanske du både har mottagit ett mail och ett pushmeddelande för samma notifikation. Det kan du slippa framöver.

Vi har gett dig möjligheten att stänga av alla mail. Om du vill kan du därför nöja dig med att enbart ta emot pushmeddelanden i framtiden. Du kan stänga av mail i “Inställningar → Notifikationsinställningar” och det går även att avanmäla alla e-postmeddelanden direkt från ett mail. Det gör du genom att klicka på länken längst ner i mailet.

För många allmänna användare som inte är administratörer eller kontoägare är det inte nödvändigt att få massa e-postmeddelanden. Många mail kan även upplevas som skräp i inboxen. Vi har därför ställt in det så att e-postmeddelanden stängs av automatiskt när allmänna användare aktiverar pushmeddelanden på en enhet.

Tidigare när du aktiverade pushnotifikationer och vi registrerade att du inte hade läst ett pushmeddelande, så skickade vi dig ett backup-mail med notifikationen efter 70 minuter. Vi har nu sänkt tiden till 20 minuter. Så om du inte öppnar ett pushmeddelande och inte har avaktiverat e-postmeddelanden så får du numera ett backup-mail mycket snabbare.

Förbättrade inboxar

Den sista uppdateringen rör inboxen som du har under menykategorin “Meddelanden” inuti Smartplan. Här har vi lagt till tre saker.

Du har nu möjlighet att klistra fast ett meddelande i toppen av listan. Det innebär att meddelandet alltid kommer att ligga längst upp i inboxarna, så det kan till exempel vara relevant i förhållande till viktiga meddelanden eftersom det fungerar ungefär som en anslagstavla. Men kan alla göra det? Nej, det är bara administratörer som kan klistra fast ett meddelande. På så sätt kan kontots administratörer försäkra sig om att det bara är viktiga meddelanden som klistras fast, samtidigt som de även kan hålla ett öga på hur det ser ut hos andra.

Därutöver har vi lagt till möjligheten att radera och arkivera ett meddelande. Det är bara avsändaren samt administratörer som har möjlighet att arkivera ett meddelande, eftersom de ska kunna räkna med att meddelandet syns i allas inboxar. Om ett meddelande har arkiverats så går det att återställa det eller radera det helt.

Slutligen har vi tillfört ett filter som gör det enklare för dig att överblicka dina meddelanden. Filtret är uppdelat i alla, olästa, dags-, grupp-, offentliga och arkiverade meddelanden. Så du kan snabbt hitta det meddelande som du letar efter.

Det var allt för den här gången. Vi hoppas att du kan få glädje av de nya uppdateringarna. Som alltid är du hjärtligt välkommen att skriva till oss på support@trysmartplan.com om du har några frågor.

Varför är Smartplan något för ditt företag?

Vi gör jobbet åt dig

Upplever du att det är krångligt att byta från Excel eller ditt nuvarande system behöver du inte oroa dig. Med Smartplan kommer du igång inom några minuter.

Flexibilitet, bekvämlighet och enkelhet

Smartplan är verktyget för lätt och flexibel schemaläggning. Lär dig vårt enkla system i dag.

För att priset spelar roll

Låga priser och inga förpliktelser är viktigt för dig och du behöver inte en massa onödiga verktyg.