Lön i Smartplan: Mer transparens för alla användare

Om du har köpt vårt Smartplan Plus-paket, kan du bland annat överföra lön från Smartplan till Excel eller CSV-filer. Idag har vi lanserat två nya uppdateringar, som är skräddarsydda för att ge både dig och dina anställda mer transparens när det gäller lönen.

Anställda kommer framöver att kunna se hur mycket de kan tjäna på kommande och lediga pass, om du ger dem tillåtelse att se denna information. Detta kommer att göra att anställda kan planera sin ekonomi mer effektivt. Samtidigt motiveras de att ta fler lediga pass, eftersom de kan se vad de tjänar på att ta varje enskilt pass. Så du slipper tomma pass i schemat som inte täcks.

Samtidigt kommer du, dina administratörer eller superanvändare med lönerättigheter att kunna se hur de anställdas lön beräknas direkt i timöversikten i Timmar & lön. Det sparar tid för er, eftersom ni inte längre behöver göra en löneexport för att se beräkningarna. Du kan också snabbt identifiera eventuella fel i er lönesättning och med några få klick korrigera dessa. Låt oss titta närmare på båda dessa nya uppdateringar.

En översikt över framtida inkomst

Vår första uppdatering ger dina anställda möjlighet att se vad de kommer att tjäna för sina kommande och lediga pass. Detta kan vara en viktig funktion för dina anställda som vill planera sitt arbetsschema och sin ekonomi mer effektivt. Samtidigt kan det motivera dem att ta fler lediga pass i schemat, eftersom de direkt kan se vad de tjänar på varje enskilt pass.

Anställda kommer att kunna se lönen på dessa platser:

  • På deras egna närmaste kommande pass
  • På en annan anställds pass, förutsatt att den anställde har satt passet till ledigt
  • I listan över lediga pass på profilsidan
  • I listan över alla lediga pass

Lönen kommer att beräknas baserat på de löneinställningar (lönesatser + tillägg) som är inställda för den anställde på ert konto. Det betyder att det är den anställdes egen potentiella lön som han eller hon kan se. Lönen kan därför också variera för de anställda, även om de tittar på samma pass.

Funktionen är till en början bara tillgänglig i appen, men vi kommer gradvis att utvidga den till andra delar av systemet. Dessutom är det naturligtvis en funktion som är tillgänglig för alla användartyper i Smartplan. Det innebär att du som kontoinnehavare, administratör eller superanvändare också kan se vad du kommer att tjäna på dina egna pass.

Det är frivilligt om de anställda ska få se lönen. Funktionen slår du på inne i “Inställningar” -> “Smartplan Inställningar” -> “Lön” under Tilldela löneart och anställningssnummer till anställda.

Löneberäkningar i Timmar & lön - en enklare väg till din löneöversikt

Vår andra uppdatering syftar till att göra livet enklare för dig, dina administratörer eller superanvändare, som hanterar lön på ert konto. Tidigare har du varit tvungen att göra en löneexport inom Timmar & lön, innan du kunde se hur de anställdas lön beräknats. Det behöver du inte längre. Vi har i stället gett dig översikten direkt i timöversikten.

Löneberäkningarna visas på varje pass inom Timmar & lön. När du har klickat på en anställd i timöversikten, håller du bara musen över deras lön. Beräkningarna är detaljerade och innehåller all den information du kan behöva:

  • Antal timmar med medarbetarens lönesats(er)
  • Värdet av medarbetarens lönesats(er)
  • Antal timmar med varje lönetillägg
  • Värdet av varje tillägg
  • Både mellanberäkningar för varje lönesats och tillägg samt den totala beräkningen av lönen

Genom att kunna se beräkningarna direkt i timöversikten, kan du snabbt få en överblick över vilka lönesatser och tillägg den anställde får. Och du kan snabbt ta reda på vad som är fel, om något avviker från vad den anställde egentligen borde få i lön. Hittar du ett fel, kan du gå direkt från beräkningen till dina löneinställningar för att korrigera felet.

Om du vill prova de nya funktionerna och vår löneexport, men ännu inte har Smartplan Plus, kan du bara skicka ett mail till oss. Så ger vi dig en gratis provperiod på Plus-paketet, så att du kan prova alla funktionerna.

I dessa artiklar från vår danska manual kan du dessutom hitta hjälp för att komma igång med löneexport från Smartplan:

Vi hoppas att både du och dina anställda kommer att ha glädje av de nya funktionerna. Om du har några frågor är du som alltid välkommen att skriva till oss på support@trysmartplan.com eller via supportknappen i systemet.

Varför är Smartplan något för ditt företag?

Vi gör jobbet åt dig

Upplever du att det är krångligt att byta från Excel eller ditt nuvarande system behöver du inte oroa dig. Med Smartplan kommer du igång inom några minuter.

Flexibilitet, bekvämlighet och enkelhet

Smartplan är verktyget för lätt och flexibel schemaläggning. Lär dig vårt enkla system i dag.

För att priset spelar roll

Låga priser och inga förpliktelser är viktigt för dig och du behöver inte en massa onödiga verktyg.